З Днем Незалежности, наша рідна Україно!


Я єсть народ, якого Правди сила
ніким звойована ще не була.
Яка біда мене, яка чума косила! —
а сила знову розцвіла.
Павло Тичина

З Днем Незалежности
Вітаю, рідна Україно! 
Вставай! Борися до кінця!
За мирне, світле, чисте небо
Та вільне  краще майбуття!


                                                                   Дорога Україно! 
Сьогодні Твій черговий День народження - День Незалежности, і це далеко не 32 рік, тому що Твоє літочислення сягає сивої глибини віків, а 24 серпня 1991 року просто відновилась історична справедливість: нарешті Ти стала вільною і гордо заявила про це всьому світу. 
    Рідненька наша! У Твоєму довгому житті було багато сумних подій і радісних моментів, правда і на жаль, трагічних більше...У непростий час зустрічаєш Ти своє умовне 32-річчя: триває 547-ий день від початку повномасштабного вторгнення рашистських нелюдів із заболоття... Змія, пригріта на Твоїх грудях і випещена руками власних невдячних дітей, які не вчили своєї  історії та стали запроданцями, випустила смертоносне жало і розпочала криваві жнива. Іванів, Бородянка, Буча, Ірпінь, Гостомель, Харків,  Миколаїв, Маріуполь, Херсон, Вінниця, Одеса, Львів, Чернігів- це рани назавжди, це біль і втрати, це перекреслені долі й нездійснені мрії... 
    Десятки, сотні  українських міст і сіл відчули на собі подих смерти - і вистояли, і стоять, і будуть стояти, й утверждаються щодня у своєму праві жити і бути. Сьогодні звучить фронтове  вітання з Днем Незалежности України від воїнів-десантників 95 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ - вірш Павла Тичини, написаний у 1943 році. 
     

Фронтове вітання від воїнів десантників 95 окрема десантно-штурмова бригада Збройнi Сили України

    Ти вистояла! Ти живеш! Воюєш на всіх фронтах і перемагаєш! Ти знаходиш своє продовження в дітях, які, дасть Бог, більше ніколи не зведуться наманівці "какаяразница", а будуть знати реальну ціну своєї та Твоєї свободи. 
    Україно! Ти щоденно втрачаєш свій цвіт, на жаль, ідуть у засвіти найкращі, ті, хто писав Твою сучасну історію своєю "кров'ю на своїй землі" зі зброєю в руках й полум'яною вірою у Твою перемогу... Вічна слава й незнищенна пам'ять Героям України, Воїнам світла і добра.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний: Наша свобода ОБМИТА КРОВ’Ю — привітання з ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТИ

У серцях Твого гордого і сильного народу, Україно, серпнева блакить неба і жовтогарячий зерновий лан і в цей непростий  час зливаються барвами української державности в символ свободи та праці. Творення історії Батьківщини, її сьогодення й майбутнього, Твій захист, рідна земле, - священний обов’язок кожного з нас, усього народу.
   Тож нехай потужне джерело нашого патріотизму, таланту і натхнення, незламного оптимізму та творча енергія будуть прикладом вірного служіння Україні, примножують її славу, наближають перемогу, наповнюють криницю добробуту нескореної нації вільним життям, процвітанням і благополуччям.
   Дорогі друзі, земляки, співвітчизники! 
Нехай свято Незалежности духмяним серпневим запахом українського хліба принесе у ваш дім щастя і добро, порозуміння та згуртованість, мир і любов! Нехай зростає ваша віра в перемогу України, та єднає нас міцніш в один народ, а серце кожного б'ється в унісон із Твоїм, рідна нене. 
Міцного здоров’я, бадьорости духу, успіхів на всіх фронтах і у всіх починаннях. Пам'ятаймо: сонце свободи обов'язково зійде над Україною, сила наша знову розцвіте, а ПЕРЕМОГА засяє, дзвінка і погідна!!!
Тримаймо оборону! 
Тримаймо стрій!
 Слава Україні! Героям слава!

Коментарі

Популярні публікації