НМТ на 200! Слава учнів - гордість ліцею!

 Усяка школа славна не числом, 

а славою своїх учнів. 

М. Пирогов


Живемо в складний і страшний воєнний час, коли новини та події, на превеликий жаль,  дають більше причин для смутку та тривоги, аніж для позитиву й оптимізму. Тож звістка, яку ми сьогодні отримали від нашої випускниці, золотої медалістки 2022 року Остапчук Яни стала дійсно благою, радісною, наповнила буденне вчительське життя приємними, позитивними емоціями та гордістю за свою ученицю.

  Щиро вітаємо тебе, Яночко, твоїх батьків, наш рідний  Літинський ліцей №2 із відмінним результатом національного мультипредметного тесту: блок "Українська мова" - 200 балів, блок "Математика" - 200 балів! Це найкращий показник нашої школи та Літинського району не лише цьогоріч, але й за всі попередні роки, відколи проводилося ЗНО. Результат наполегливої праці Яни та нас, учителів-предметників (Панасюк Катерина Миколаївна - математика, Омельянчик Ольга Миколаївна - українська мова) не забарився, тому що було докладено максимум зусиль на кожному уроці, під час виконання всіх домашніх завдань та систематичної підготовки до участі в олімпіадах і конкурсах. Адже знати хочуть багато, а добувати знання не всі. Яна - одна з небагатьох, хто саме добував знання, наполегливо й цілеспрямовано.
 
Остапчук Яна - надзвичайно працьовита, наполеглива, серйозна, відповідальна, самостійна, принципова, скромна, неординарна особистість, яка ще неодноразово (щиро віримо в це!) зуміє проявити себе в тій освітній траєкторії розвитку, яку обирає саме зараз. Двері всіх найкращих вищих навчальних закладів України гостинно відкриті для Яни! 

Гортаю нашу переписку у вайбері впродовж останніх місяців навчання в ліцеї... Ось монолог " "Чи потрібно бути мовно стійким?" Яна висловлює своє бачення цієї надзвичайно важливої зараз теми. Звичайно, так! Інакше бути просто не може, тому що втрата стійкості та принциповості в цьому питанні смерті подібна. А ось есе на тему "Що обереш ти: розвиток своєї громади чи пошук чогось кращого?" Єдина в класі, хто обрав цю тему, була саме Яна! Вона вважає, що "краще обрати  розвиток своєї громади. Переїзд і втеча від проблем не вирішить їх, а змінивши щось, Ви будете пишатися, що та чи інша ситуація вирішена Вашими зусиллями. Якщо щось не подобається – знайдіть підтримку та змініть це, зробіть краще".

 А як зворушливо звучить у  виконанні Яни Остапчук пісня  "Два кольори" на слова Д. Павличка під власний акомпанемент. Вона прекрасно грає на фортепіано та скрипці. Яночка - надзвичайно талановита й щедра на душевні пориви творча особистість, особливо тонко й проникливо відчуває всіма фібрами душі просту й дохідливу філософію серця Д. Павличка та інших авторів, твори яких ми вивчали.

 Дорога Яночко! Горді бути твоїми вчителями! Пишаємося нашим спільним успіхом, віримо в те, що, який би ти не обрала собі вищий навчальний заклад, усюди тебе супроводжуватимуть розумні книги, наполеглива праця, серйозне самовдосконалення, із яких ти, ще будучи ученицею, вибудувала свою цілу життєву філософію, - й  результат знову не забариться. 

 Шановні батьки, Петре Івановичу, Ларисо Василівно! Щиро вітаємо вас і дякуємо за прекрасне виховання доньки, за неоціненний внесок у її навчання та розвиток. Як ніхто інший, ви добре знаєте, скільки зусиль, фізичних і духовних, було докладено донечкою та вами задля такого 200-бального результату.  Тож бажаємо подальших успіхів і зростання, реалізації найсміливіших планів, утілення найзаповітніших мрій під мирним небом рідної України, вільної та незалежної! 

Слава Україні! Слава  Героям! 


Коментарі

  1. Молодеці і вчителі і учениця!

    ВідповістиВидалити
  2. Шановна Ольго Миколаївно, дякуємо Вам за вітання з нагоди здобуття гарного результату нашою Янусею, а також за теплі слова висловлені нам.
    Ще дяка Вам за вашу вчительську працю, за вашу участь у здобутті знань та результатів нашою донею.
    ‌Бажаємо Вам здоров'я, наснаги, якнайбільше здібних працьовитих учнів та відповідно гарних результатів.
    ‌Перемоги та безхмарного неба нам усім!

    ВідповістиВидалити
  3. Щиро дякую за добрі слова та побажання! Не секрет, що дорогу долає той, хто йде вперед. Із 1-го класу по 11-ий Яна наполегливо торувала свій учнівський шлях, проявляла характер і цілеспрямованість, толерантність і людяність, так що й результат не забарився. Бажаю Яночці знайти себе в дорослому житті, відчути поклик серця й обрати споріднену працю))) Щасливої долі під мирним небом рідної незалежної України!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації