Літературні проєкти. Випробування людини історією.

 Випробування людини історією. 

Літературні проєкти

Нові реалії та виклики життя, а серед них і таке явище. як дистанційна освіта, вносять серйозні зміни у всі сфери діяльності та розвитку сучасної дитини. У таких нелегких умовах, коли учні залишаються вдома, позбавлені живого спілкування з однокласниками. друзями, учителями, важливо створити творчу атмосферу, ситуацію успіху, щоб підбадьорити їх, захопити ідеєю самоосвіти, самоудосконалення та самореалізації. 

Уроки літератури - це уроки життя, з кожною прочитаною книгою діти розумнішають, дорослішають, задумуються над тими темами, проблемами, які автори піднімають у своїх книгах, моделюють подібні ситуації та приміряють на себе певні ролі, висловлюють особисте ставлення до того чи іншого героя-автора-літературного явища. Результатом такої наполегливої роботи серця та розуму стає краще розуміння художнього твору, його аналіз, побудова власних інтерпретацій, розвиток творчих здібностей учнів. 

Метод проєктів на уроках літератури, як ніщо інше, формує критичне мислення школярів, інтегрує в інформаційному просторі, дає можливість самореалізуватися особистості, розвивати свої найкращі якості в процесі створення власного творчого "продукту" - презентації, буктрейлера, дослідницько-пошукової роботи. 

До вашої уваги презентація учениці 10-А класу Кропивлянської Вікторії про Сергія Параджанова, одного з тих митців, який пройшов випробовування історією та назавжди залишився в ній.   




Презентація про Сергія Параджанова учениці 10-А класу Іванік Юлії

Коментарі

Популярні публікації