Сьогодні світ відзначає День Землі

Сьогодні  в усьому світі святкують День Землі (англ. Earth Day). 
Цей день покликаний об’єднати людей планети в справі захисту навколишнього середовища, нагадати про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна – саме тут створені неповторні умови для бурхливого розквіту життя. 
Жодна інша планета нашої Сонячної системи не може похвалитися таким різноманіттям форм життя і таким сприятливим кліматом й має потребу в турботі і захисті. 
Та часто люди не замислюються над майбутнім нашої планети. 
Забруднення лісів, річок та морів, шкідливі викиди в атмосферу – все це призводить до загибелі численних тварин та рослин, побачити які тепер можна лише в Червоній книзі. Але всі ми можемо зробити дещо корисне для порятунку життя на землі.
Урятувати Землю можна, якщо кожен з нас:
  • буде прибирати сміття після відпочинку в лісі;
  • економно витрачатиме воду і папір;
  • посадить не менше одного дерева в рік або зробить гарний квітник під вікнами власного дому;
  • не використовуватиме косметичні засоби, які тестують на тваринах;
  • буде користуватися безпечними для екології транспортом і технікою.
Пам’ятайте, що Земля – це неоціненний дар, подарований нам природою, це – наш спільний дім, тож берегти її – наш священний обов’язок.
​З нагоди Дня Землі творці анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» закликали підтримати кампанію WWF-Україна, присвячену пралісам України 🌿🌳
Зараз третина з них не має достатнього захисту, а тому знаходиться під загрозою зникнення. Кожен з вас може запобігти цьому віддавши свій голос за посиланням: https://wwf.ua/forests/
Коли акція збере 50 тисяч голосів, WWF-Україна зробить офіційне звернення до відповідних державних органів влади про надання ідентифікованим пралісам найвищого природоохоронного статусу.
Підтримаємо кампанію WWF-Україна, не дамо старовіковим деревам зникнути!

Коментарі

  1. Дубецький Дмитро22 квітня 2020 р. о 17:15

    На мою думку ми повині прибрати після відпочинку в лісі

    ВідповістиВидалити
  2. Справді гарне свято! Цінувати планету потрібно завжди і пам'ятати, що Земля - наш дім, який не належить нам🌍. Давайте разом "любити травинку, і тваринку, і сонце завтрашнього дня".❤️

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації