Як учитись ефективніше і веселіше? – Навчайтеся разом!


Можливо, ви ніколи не задумувалися про це, але є багато різних способів вчитися ефективніше. Викладачі в школі та університеті застосовують різні методики викладання, але і вчитися ми теж можемо по-різному. Одним із цікавих рішень для вас може стати навчання в компанії.
Навчайтесь разом!
Щоб вчитись ефективніше разом з іншими, не обов’язково записуватися на курси – ви не можете передбачити, з ким вам доведеться там навчатися. Крім того, багато хто почувається некомфортно серед нових людей.
Натомість, озирніться навколо! Кому із ваших близьких знайомих і друзів доведеться готуватися до ЗНО? Хто з них складає іспити із таких самих предметів?
Ви можете:
  • навчатися вдвох чи вдесятьох;
  • збиратися вдома чи за гарної погоди в парку;
  • створити собі групу в Телеграмі та обмінюватись інформацією та матеріалами;
  • позичати підручники і збірники тестів;
  • розповідати одне одному зміст великих романів;
  • проводити одне для одного опитування;
  • поєднувати навчання з тістечками, какао чи вечірнім переглядом фільму.
Хіба це не весело? Тут вас ніщо не обмежує!
А для більшої ефективності такого захопливого процесу автор статті про навчання разом радить дотримуватися певних правил.
Отже…

Як навчатись ефективніше разом з іншими:

1. Поставте мету.

Ваша група має мати чітку ціль, до якої ви разом прямуєте. Наприклад, скласти ЗНО з української на 200 балів! Ну або опрацювати всі твори з програми ЗНО з української літератури.

2. Зустрічайтесь регулярно.

Ви мусите встановити чіткий графік зустрічей: скільки разів на тиждень, у які дні і о котрій годині будуть заняття. З часом ви зможете регулювати графік і переносити зустрічі, але важливо, щоб вони не “випадали” з вашого плану, бо тоді ви просто не встигнете вдало підготуватись.

3. Призначте лідера.

Це має бути найбільш відповідальна людина. Лідер – це не викладач і не найрозумніший, він просто “модерує” ваші зустрічі, збирає всіх, переносить заняття тощо.

4. Готуйтеся ретельно.

Важливо, щоб всі серйозно ставилися до такої “розваги”, відчували свою відповідальність (вже не перед батьками чи вчителями, а перед своїми друзями). Від вас залежить як ваш особистий результат, так і результат кожного з групи, людей, які вам довіряють.
Якщо ви працюєте в групі, то пам’ятайте, у футбол грають 22 гравці, але перемагає команда! 
Успіху і радості вам!

Джерело

Коментарі

Популярні публікації