Перейти до основного вмісту

Всесвітній день письменника

Магія слова – зсередини…


Всесвітній день письменника відзначають у світі 3 березня.
Таку традицію започатковано у Лондоні 1986 року. Тоді 3 березня було визнано «Всесвітнім днем миру для письменника», і це було не лише професійне свято. Його заснували з метою закликати письменницьку спільноту утримуватися від неправдивих публікацій і фальсифікацій заради політичних, групових та особистих інтересів.
Однак нині цей день значно розширив свій спектр і переважно є приводом для вшанування літературних діячів.
Український контент узявся дослідити, який же він, світ письменника, з погляду самих літераторів. До вашої уваги 12 цікавих думок про письменництво та письменників від українських майстрів слова…

Дорогі друзі! Запрошую Вас у Всесвітній день письменника долучитися до розмови про літературу й тих, хто одягає "вогонь в одежу слова".
Думка якого літератора про письменництво і письменників сподобалася Вам найбільше і чому?
А який Ваш улюблений письменник? 
Твір якого автора вразив Вас найбільше?

Коментарі

  1. Лесі Українки в ії думці відкриваєця істина про поетів про справжніх духовних моральних як Леся Українка так і про фанатів великих шанувальників но не про справжніх поєтів

    Мій улюблений письменник Пушкін
    Вразив твір Пушкіна

    ВідповістиВидалити
  2. Шановний дописувачу! Дякую за коментар, але дозвольте Вас спитати, який саме твір Олександра Сергійовича подобається Вам найбільше. І, перепрошую, як же українська література? Невже жоден письменник не випік ту хлібину (прочитайте вище слова В. Підмогильного про письменницьку працю), яка б Вам прийшлася до смаку?

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації